Suigu LAK õppeaasta 2013/2014


2013/2014 õppeaasta Suigu Lasteaed-Algkoolis

02. septembril alustasid kooliteed Meribel Erm, Rasmus Aassalu, Juss Leiner ja Pruno Hansar. Klassijuhatajaks õpetaja Ulvi Talts.

Õppeaasta alguseks valmis Musilaste rühma remont. Välja vahetati ka maja välisuksed ja aknad.

Lasteaiaõpetajateks on Musilaste rühmas Eha Reino ja uue õpetajana Õnneli Lipmaa. Õpetaja abi Kadi Käämer. Päikesekildudesse jäi õpetajaks Maila Aak, juurde tuli Merle Juss, kes suvel lõpetas Tallinna Ülikooli. Õpetaja abi Tiia Tuisk. Lehekese rühma õpetajateks on Aelika Kurgmann ja Aire Aaspalu, õpetaja abi Helju Reilend.

23. septembril külastas meid Nipitiri lasteteater etendusega “Kapsamamma võluaed”. Kaunid dekoratsioonid ja kaasahaarav etendus, lapsed vaatasid huviga. 23.septembrist kuni 4.oktoobrini toimus traditsiooniline sügisnäitus. Seekord olid välja pandud “sügis-nunnud”.

10. oktoobril käisid õpilased tutvumas Pärnuga. Üritust aitas korraldada Kreete Keersalu ema Ave Lääne. Lapsed tutvusid vanalinnaga, Pärnu muuseumiga ja käisid uues Keskkonnahariduskeskuses.

Õppeveerand lõppes 18. oktoobril ettelugemispäevaga, mil lastele käis ette lugemas Suigu raamatukogu juhataja Viiu Tamla.

7. novembril toimus Suigu Seltsimajas sügisene perepäev. Seekordne idee oli, et 4 laudkonda valmistaksid ette luuletuse; laulu esitamise koos saatepillidega; seltskondliku mängu või lühietenduse “Naeris”. Rahvast oli palju, aga etteasted õnnestusid kõigil väga hästi. Pidu lõppes kringli söömisega.

8. novembril külastasid Lehekese rühma Pärnu-Jaagupi politseinikud. Lastele selgitati näitvahendite abil ohutu liiklemise põhimõtteid.

18. novembril käis lastel külas lasteteater Võlumaa, kes etendas näidendit “Kessu ja Tripp”. Etendus oli humoorikas ja meeldis eriti suurematele lasteaialastele ning õpilastele.

22 .novembril tähistasime kontsert-aktusega maja 25. aastapäeva. Õpetaja Aive Annuste oli välja mõelnud väga südamliku ja samas muheda läbilõike Suigu lasteaia ning kooli ajaloost. Endised ja praegused töötajad elustusid läbi õpilastest näitlejate. Äratundmisrõõm oli suur. Laulud seadis õpetaja Ulvi Talts, tantsud õpetaja Aelika Kurgmann. Õpetaja Aelika ja Aire panid tantsima ka maja töötajad. Valgustuse ja helitehnika eest hoolitsesid Aaron ja Andrus Tugedam. Tänu neile sai meie majaesine tõeliselt sünnipäevalise välimuse.

 11. detsembril külastas meid Tootsi Põhikooli nooremate klasside näitering. Etendati lugu “Tühjade susside saladus”.

13. detsembril toimus Lehekese rühmale ja koolile esmaabi koolitus. Seekordse koolituse organiseeris lapsevanem Tatjana Anaškina ja viis läbi Kaitseliidu Pärnu maleva esindaja Maret Kommer. Koolitus oli väga õpetlik ja mitmekesine. Õpilastele otsustati läbi viia koolitus ka välitingimustes, seda juba kevadel.

Samal päeval külastas Lehekese rühm Endla teatri etendust “Hiired pööningul”. Etendus meeldis nii lastele kui ka õpetajatele.

17. detsembril tähistati jõule piduliku lõunasöögiga eraldi rühmades ja koolis. Ometi sai sellest kõigi jaoks hubane ja hoopis teistmoodi lõunasöök.

Samal õhtul toimus Päikesekildude ja Lehekese rühma Lotte- teemaline jõulupidu. Lehekese rühma lapsed said väga hästi hakkama näitlejatena, etendus oli nauditav, igal vanemal oli võimalus oma last korduvalt esinemas näha.

Suure leiutamise käigus saabus ka jõuluvana, kes säras eriti fotodel.

18. detsembril käis jõuluvana külas Musilaste rühmal. Päkapikk Eha kingikott oli katki läinud ja sealt kukkus välja palju ilusaid mänguasju, suuremad mänguasjad Õnneli ja Kadi ning kõik väikesed Musilastest mänguasjad.

Samal õhtul toimus ka kooli jõulupidu. Laste üllatus oli suur, kui peo alguses saabus jõuluvana. Nii oli ka jõuluvanal võimalus vaadata etendust “Pisipäkapiku imehelves”. Lapsed näitlesid väga hästi, kõigil vanematel oli põhjust enda laste üle uhkust tunda. Jõuluvana jagas pakke õpilastele, õpetajatele ja meie vilistlastele.

19. detsembril vaatasid õpilased Viljandi teatris “Ugala” etendust “Arabella”.

II veerand oli meeldejäävate ürituste rohke, “köögi-poolele” jäi rohkesti erinevate näidendite proove.

Häid jõule ja head vana aasta lõppu!

 

2014

20. jaanuaril käis meil külas Lepatriinu Lasteteater.

23. jaanuaril külastasid Lehekese rühma päästjad Pärnu-Jaagupi komandost. Lastele viidi läbi õppus “Tulest targem”.

19.veebruaril külastasid Lehekese rühma lapsed Are vallamaja. Neid võttis vastu vallavanem Lauri Luur.

21. veebruaril tähistasime Eesti Vabariigi 96. aastapäeva õpilaste kontserdiga. Seejuures meenutasime ka suurkuju Julius Tehverit ja süütasime tema mälestuseks küünla.

27. veebruaril toimus töötajatele koolitus “Kuidas navigeerida inspiratsiooni järgi ja tunda elust rõõmu”. Koolituse viis läbi firma Mentor Inspira.

Veebruaris ja märtsis käisid õpilased Jõulumäe suusatamas. Sel aastal on ilmataat lumega küll väga kitsi olnud, aga ka kunstlumel sõitmine meeldis lastele väga.

5. märtsil käisid Lehekese rühma ja koolilapsed Are Huvikeskuses Kuressaare Linnateatri laste-etendust vaatamas. Etendus “Killu ja Mürakas” meeldis nii lastele kui ka õpetajatele.

14. märtsil tähistasime emakeelepäeva. Ürituse korraldasid Lehekese rühma õpetajad Aelika ja Aire. Õpetaja Aire kirjutas Are valla lehes nii:

14. märtsi hommikul ootas Lehekese rühm kõiki Suigu lasteaias ja koolis käivaid lapsi koos õpetajatega saali, et ühiselt tähistada emakeelepäeva. Juba nädala algusest oli saalis vaatamiseks-uudistamiseks näitus “Illustreeritud sõna”. Illustraatorid olid seekord meie maja lapsed ise ning kaasati ka pereliikmeid, sõpru, sugulasi. Tuli vaid leida üks emakeelne sõna, mis inspireeriks end kujundama. Kuidas lastel kodudes sõna valimine toimus, meie täpselt ei tea, aga näitusele toodud tööd olid väga toredad. Osa sõnu oli selliseid, milleta laps enda eksisteerimist tõenäoliselt ette ei kujutaks, nagu näiteks: ema, pere, kodu. Sõna KODU sai olla nii värvilahenduselt äratuntav kodumaja kui pea terve Eestimaa, millel märgitud olulised paigad, kus elavad sõbrad ja kuhu töö autorite jalg jõudnud on. Pikemate päevade ootuses olid pildid sõnadega: kevad, suvi, lill ning liblikas. Kaks pildiliselt erinevat armastust, üks luikedega, teine inimestega, tähendus siiski üks. Tüdrukute töödelt võis leida päikeseloojangu ja vetevulina. Poistele meeldivad autod, ralli ja veidi ohtu ka – hai. Materjalidena oli kasutatud paberit, puitu, sulgi, heegeldatud lilli. Oli joonistatud, maalitud, lõigatud ja liimitud. Mõne töö puhul vajas sõna leidmine head silma ja veidike nuputamist, nagu näiteks käetrükis KÄSI ja huvitava tähepaigutusega SÖÖK. Pilte sõnadega oli veel väga palju ja kõiki autoreid tänati väikese ðokolaadimedaliga. Ka kodudesse meilt suur AITÄH!

Emakeele tähtsusest pidas Keijo oluliseks, et selles me saame rääkida. Lisaks sellele väärtustasid Lehekesed lugemist, koolieelikute rühmal on ju vajalik kõik tähed selgeks saada ja sõnade veerimisega lugemisele stardipauk anda. Lapsed esitasid A. Pikkoraineni luuletuse “Lugemine” ja naerutasid kohaletulnuid lavastusega “Lugu, kes otsis lugejat”. Enne, kui Lugu oma lugejana inimese leidis, kohtus ta muinasjutumetsas veel jänese, kassi, lepatriinude ja paljude teiste kostümeeritud tegelastega.

Kuni aprilli lõpuni ootab näitus “Illustreeritud sõna” külastajaid, meil on oma PÄIKE, mis saali särama paneb ja head SÕBRAD on alati oodatud!

23. aprillil tähistasime jüripäeva. Õpetajad Merle Juss ja Rein Semenov olid lastele välja mõelnud põnevaid võistlusi nii lasteaia mänguväljakul kui ka selle ümber.

Samal päeval külastas lasteaialapsi ka Lõvi Leo, kes tuletas meelde liikluseeskirju.

03. mail toimus talgupäev, mille käigus renoveeriti köögipoolne lasteaia kõnnitee. Talgulisi oli suuremaid ja väiksemaid. Kõnniteeplaadid kinkis lasteaiale Kaspar Ojamets.

08. mail toimus Suigu Seltsimajas meie kevadine perepidu. Pidu algas kontserdiga. Õpilaste ja Musilaste rühma õpetajate näol saabusid meile külla ka erinevad kuulsused, kes üritusele väga lustliku lõppakordi andsid.

13. mail tuli juba teist korda sel õppeaastal meile külla Kaitseliidust Mare Kommer, kes õpetas koolilastele, kuidas sõpra aidata, kui ta vajab esmaabi. Õppus oli väga praktiline. Seekord käidi ka õues, kus leiti “vigastatud” koolikaaslased, kellele anti esmaabi vastavalt sellele, mida oli õpitud.

16. mail toimus kooli ekskursioon Saaremaale. Õpilased nägid Muhumaal jaanalinde ja sebrasid, Kaali järve, Kuressaare lossi ja Angla Tuulikumäge.

20. mail käis Lehekese rühm Pärnu-Jaagupis kõrsikute valmimist vaatamas ja lauluväljakul trallimas. Ööseks aga jäädi sedakorda lasteaeda. Enne pimeda saabumist peeti üks mõnus piknik lasteaia õues. Hiljem korraldati humoorikaid võistlusi, joonistati õpetaja Aire juhendamisel kott-pimeduses ja tantsiti discot pidþaamades.

21. mail oli Päikesekildude rühma kord õppeaastat lõpetavale piknikule sõita- hobuvankriga. Küll oli uhke tunne, möödujatel jäi lausa suu lahti. Reielei rantðos mängiti, imetleti armsaid koduloomi ja grilliti vorstikesi.

26.-27. maini sai teoks järjekordne Are valla koolide looduslaager putukatest ja selgrootutest. Projekti rahastas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Seekord tutvuti putukate ja teiste selgrootutega Tolkuse rabas, Kabli rannaniidutel ja õpperadadel ning Vango puhketalus.

27. mail läksid Ivo ja Kristi Kivisaarega metsa kaitseliitlaste elu maitsma Lehekese rühma lapsed. Võistlused, lõkke tegemine, telgi ülespanek ja sõdurisupi söömine meeldisid enamusele lastest väga. Mõni ainult arvas, et selline metsaelu on natuke väsitav.

30. mail lõpetasid Suigu kooli Andree Erm, Liis Aaspalu, Kirill Gribuškin, Melissa Erm, Linda Helena Siimer, Kristofer Ðatski, Kreete Keersalu ja Marge Kõllo. Lehekese rühma lõpetasid Liset Brants, Mia-Liis Ristal, Remy-Lauri Kikkas, Hedrika-Eret Soosaar, Marii Erm, Mirtel Niine, Maria Välba, Viktoria Reimann, Jennifer Lossmann ja Adelina Gribuskina. Õppeaasta kiituskirjaga Juss Leiner ja Pruno Hansar 1. klassist, Linda Helena Siimer ja Meilissa Erm 4. klassist.

01. juunil käisid õpilased ja Lehekese rühma lapsed esinemas traditsioonilisel Are valla laulu- ja tantsupeol, sedakorda 9-ndal.

03. juunil külastasid õpilased Niidu külas asuvat alpaka-farmi ja korraldasid grillpeo õpetaja Aive koduõuel.

04. juunil külastasid koolilapsed Pärnu uut Apollo kino. Jalutati ka rannapargis ja käidi Steffani pizzarestoranis pizzat söömas.

07. juunil lõpetasid õppeaasta Musilase rühma lapsed ja õpetajad peredega Nurmenuku talus. Kaasa võeti kokk Triinu tehtud kringlit, kohapeal vaadati loomi ja tralliti.

Juunis töötas lasteaias 1 rühm, lapsi oli üle aastate kõige rohkem.

Mõnusat suve ja kohtumiseni uuel õppeaastal!

2013/2014 õppeaasta Suigu Lasteaed-Algkoolis

02. septembril alustasid kooliteed Meribel Erm, Rasmus Aassalu, Juss Leiner ja Pruno Hansar. Klassijuhatajaks õpetaja Ulvi Talts.

Õppeaasta alguseks valmis Musilaste rühma remont. Välja vahetati ka maja välisuksed ja aknad.

Lasteaiaõpetajateks on Musilaste rühmas Eha Reino ja uue õpetajana Õnneli Lipmaa. Õpetaja abi Kadi Käämer. Päikesekildudesse jäi õpetajaks Maila Aak, juurde tuli Merle Juss, kes suvel lõpetas Tallinna Ülikooli. Õpetaja abi Tiia Tuisk. Lehekese rühma õpetajateks on Aelika Kurgmann ja Aire Aaspalu, õpetaja abi Helju Reilend.

23. septembril külastas meid Nipitiri lasteteater etendusega “Kapsamamma võluaed”. Kaunid dekoratsioonid ja kaasahaarav etendus, lapsed vaatasid huviga. 23.septembrist kuni 4.oktoobrini toimus traditsiooniline sügisnäitus. Seekord olid välja pandud “sügis-nunnud”.

10. oktoobril käisid õpilased tutvumas Pärnuga. Üritust aitas korraldada Kreete Keersalu ema Ave Lääne. Lapsed tutvusid vanalinnaga, Pärnu muuseumiga ja käisid uues Keskkonnahariduskeskuses.

Õppeveerand lõppes 18. oktoobril ettelugemispäevaga, mil lastele käis ette lugemas Suigu raamatukogu juhataja Viiu Tamla.

7. novembril toimus Suigu Seltsimajas sügisene perepäev. Seekordne idee oli, et 4 laudkonda valmistaksid ette luuletuse; laulu esitamise koos saatepillidega; seltskondliku mängu või lühietenduse “Naeris”. Rahvast oli palju, aga etteasted õnnestusid kõigil väga hästi. Pidu lõppes kringli söömisega.

8. novembril külastasid Lehekese rühma Pärnu-Jaagupi politseinikud. Lastele selgitati näitvahendite abil ohutu liiklemise põhimõtteid.

18. novembril käis lastel külas lasteteater Võlumaa, kes etendas näidendit “Kessu ja Tripp”. Etendus oli humoorikas ja meeldis eriti suurematele lasteaialastele ning õpilastele.

22 .novembril tähistasime kontsert-aktusega maja 25. aastapäeva. Õpetaja Aive Annuste oli välja mõelnud väga südamliku ja samas muheda läbilõike Suigu lasteaia ning kooli ajaloost. Endised ja praegused töötajad elustusid läbi õpilastest näitlejate. Äratundmisrõõm oli suur. Laulud seadis õpetaja Ulvi Talts, tantsud õpetaja Aelika Kurgmann. Õpetaja Aelika ja Aire panid tantsima ka maja töötajad. Valgustuse ja helitehnika eest hoolitsesid Aaron ja Andrus Tugedam. Tänu neile sai meie majaesine tõeliselt sünnipäevalise välimuse.

 11. detsembril külastas meid Tootsi Põhikooli nooremate klasside näitering. Etendati lugu “Tühjade susside saladus”.

13. detsembril toimus Lehekese rühmale ja koolile esmaabi koolitus. Seekordse koolituse organiseeris lapsevanem Tatjana Anaškina ja viis läbi Kaitseliidu Pärnu maleva esindaja Maret Kommer. Koolitus oli väga õpetlik ja mitmekesine. Õpilastele otsustati läbi viia koolitus ka välitingimustes, seda juba kevadel.

Samal päeval külastas Lehekese rühm Endla teatri etendust “Hiired pööningul”. Etendus meeldis nii lastele kui ka õpetajatele.

17. detsembril tähistati jõule piduliku lõunasöögiga eraldi rühmades ja koolis. Ometi sai sellest kõigi jaoks hubane ja hoopis teistmoodi lõunasöök.

Samal õhtul toimus Päikesekildude ja Lehekese rühma Lotte- teemaline jõulupidu. Lehekese rühma lapsed said väga hästi hakkama näitlejatena, etendus oli nauditav, igal vanemal oli võimalus oma last korduvalt esinemas näha.

Suure leiutamise käigus saabus ka jõuluvana, kes säras eriti fotodel.

18. detsembril käis jõuluvana külas Musilaste rühmal. Päkapikk Eha kingikott oli katki läinud ja sealt kukkus välja palju ilusaid mänguasju, suuremad mänguasjad Õnneli ja Kadi ning kõik väikesed Musilastest mänguasjad.

Samal õhtul toimus ka kooli jõulupidu. Laste üllatus oli suur, kui peo alguses saabus jõuluvana. Nii oli ka jõuluvanal võimalus vaadata etendust “Pisipäkapiku imehelves”. Lapsed näitlesid väga hästi, kõigil vanematel oli põhjust enda laste üle uhkust tunda. Jõuluvana jagas pakke õpilastele, õpetajatele ja meie vilistlastele.

19. detsembril vaatasid õpilased Viljandi teatris “Ugala” etendust “Arabella”.

II veerand oli meeldejäävate ürituste rohke, “köögi-poolele” jäi rohkesti erinevate näidendite proove.

Häid jõule ja head vana aasta lõppu!

 

2014

20. jaanuaril käis meil külas Lepatriinu Lasteteater.

23. jaanuaril külastasid Lehekese rühma päästjad Pärnu-Jaagupi komandost. Lastele viidi läbi õppus “Tulest targem”.

19.veebruaril külastasid Lehekese rühma lapsed Are vallamaja. Neid võttis vastu vallavanem Lauri Luur.

21. veebruaril tähistasime Eesti Vabariigi 96. aastapäeva õpilaste kontserdiga. Seejuures meenutasime ka suurkuju Julius Tehverit ja süütasime tema mälestuseks küünla.

27. veebruaril toimus töötajatele koolitus “Kuidas navigeerida inspiratsiooni järgi ja tunda elust rõõmu”. Koolituse viis läbi firma Mentor Inspira.

Veebruaris ja märtsis käisid õpilased Jõulumäe suusatamas. Sel aastal on ilmataat lumega küll väga kitsi olnud, aga ka kunstlumel sõitmine meeldis lastele väga.

5. märtsil käisid Lehekese rühma ja koolilapsed Are Huvikeskuses Kuressaare Linnateatri laste-etendust vaatamas. Etendus “Killu ja Mürakas” meeldis nii lastele kui ka õpetajatele.

14. märtsil tähistasime emakeelepäeva. Ürituse korraldasid Lehekese rühma õpetajad Aelika ja Aire. Õpetaja Aire kirjutas Are valla lehes nii:

14. märtsi hommikul ootas Lehekese rühm kõiki Suigu lasteaias ja koolis käivaid lapsi koos õpetajatega saali, et ühiselt tähistada emakeelepäeva. Juba nädala algusest oli saalis vaatamiseks-uudistamiseks näitus “Illustreeritud sõna”. Illustraatorid olid seekord meie maja lapsed ise ning kaasati ka pereliikmeid, sõpru, sugulasi. Tuli vaid leida üks emakeelne sõna, mis inspireeriks end kujundama. Kuidas lastel kodudes sõna valimine toimus, meie täpselt ei tea, aga näitusele toodud tööd olid väga toredad. Osa sõnu oli selliseid, milleta laps enda eksisteerimist tõenäoliselt ette ei kujutaks, nagu näiteks: ema, pere, kodu. Sõna KODU sai olla nii värvilahenduselt äratuntav kodumaja kui pea terve Eestimaa, millel märgitud olulised paigad, kus elavad sõbrad ja kuhu töö autorite jalg jõudnud on. Pikemate päevade ootuses olid pildid sõnadega: kevad, suvi, lill ning liblikas. Kaks pildiliselt erinevat armastust, üks luikedega, teine inimestega, tähendus siiski üks. Tüdrukute töödelt võis leida päikeseloojangu ja vetevulina. Poistele meeldivad autod, ralli ja veidi ohtu ka – hai. Materjalidena oli kasutatud paberit, puitu, sulgi, heegeldatud lilli. Oli joonistatud, maalitud, lõigatud ja liimitud. Mõne töö puhul vajas sõna leidmine head silma ja veidike nuputamist, nagu näiteks käetrükis KÄSI ja huvitava tähepaigutusega SÖÖK. Pilte sõnadega oli veel väga palju ja kõiki autoreid tänati väikese ðokolaadimedaliga. Ka kodudesse meilt suur AITÄH!

Emakeele tähtsusest pidas Keijo oluliseks, et selles me saame rääkida. Lisaks sellele väärtustasid Lehekesed lugemist, koolieelikute rühmal on ju vajalik kõik tähed selgeks saada ja sõnade veerimisega lugemisele stardipauk anda. Lapsed esitasid A. Pikkoraineni luuletuse “Lugemine” ja naerutasid kohaletulnuid lavastusega “Lugu, kes otsis lugejat”. Enne, kui Lugu oma lugejana inimese leidis, kohtus ta muinasjutumetsas veel jänese, kassi, lepatriinude ja paljude teiste kostümeeritud tegelastega.

Kuni aprilli lõpuni ootab näitus “Illustreeritud sõna” külastajaid, meil on oma PÄIKE, mis saali särama paneb ja head SÕBRAD on alati oodatud!

23. aprillil tähistasime jüripäeva. Õpetajad Merle Juss ja Rein Semenov olid lastele välja mõelnud põnevaid võistlusi nii lasteaia mänguväljakul kui ka selle ümber.

Samal päeval külastas lasteaialapsi ka Lõvi Leo, kes tuletas meelde liikluseeskirju.

03. mail toimus talgupäev, mille käigus renoveeriti köögipoolne lasteaia kõnnitee. Talgulisi oli suuremaid ja väiksemaid. Kõnniteeplaadid kinkis lasteaiale Kaspar Ojamets.

08. mail toimus Suigu Seltsimajas meie kevadine perepidu. Pidu algas kontserdiga. Õpilaste ja Musilaste rühma õpetajate näol saabusid meile külla ka erinevad kuulsused, kes üritusele väga lustliku lõppakordi andsid.

13. mail tuli juba teist korda sel õppeaastal meile külla Kaitseliidust Mare Kommer, kes õpetas koolilastele, kuidas sõpra aidata, kui ta vajab esmaabi. Õppus oli väga praktiline. Seekord käidi ka õues, kus leiti “vigastatud” koolikaaslased, kellele anti esmaabi vastavalt sellele, mida oli õpitud.

16. mail toimus kooli ekskursioon Saaremaale. Õpilased nägid Muhumaal jaanalinde ja sebrasid, Kaali järve, Kuressaare lossi ja Angla Tuulikumäge.

20. mail käis Lehekese rühm Pärnu-Jaagupis kõrsikute valmimist vaatamas ja lauluväljakul trallimas. Ööseks aga jäädi sedakorda lasteaeda. Enne pimeda saabumist peeti üks mõnus piknik lasteaia õues. Hiljem korraldati humoorikaid võistlusi, joonistati õpetaja Aire juhendamisel kott-pimeduses ja tantsiti discot pidþaamades.

21. mail oli Päikesekildude rühma kord õppeaastat lõpetavale piknikule sõita- hobuvankriga. Küll oli uhke tunne, möödujatel jäi lausa suu lahti. Reielei rantðos mängiti, imetleti armsaid koduloomi ja grilliti vorstikesi.

26.-27. maini sai teoks järjekordne Are valla koolide looduslaager putukatest ja selgrootutest. Projekti rahastas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Seekord tutvuti putukate ja teiste selgrootutega Tolkuse rabas, Kabli rannaniidutel ja õpperadadel ning Vango puhketalus.

27. mail läksid Ivo ja Kristi Kivisaarega metsa kaitseliitlaste elu maitsma Lehekese rühma lapsed. Võistlused, lõkke tegemine, telgi ülespanek ja sõdurisupi söömine meeldisid enamusele lastest väga. Mõni ainult arvas, et selline metsaelu on natuke väsitav.

30. mail lõpetasid Suigu kooli Andree Erm, Liis Aaspalu, Kirill Gribuškin, Melissa Erm, Linda Helena Siimer, Kristofer Ðatski, Kreete Keersalu ja Marge Kõllo. Lehekese rühma lõpetasid Liset Brants, Mia-Liis Ristal, Remy-Lauri Kikkas, Hedrika-Eret Soosaar, Marii Erm, Mirtel Niine, Maria Välba, Viktoria Reimann, Jennifer Lossmann ja Adelina Gribuskina. Õppeaasta kiituskirjaga Juss Leiner ja Pruno Hansar 1. klassist, Linda Helena Siimer ja Meilissa Erm 4. klassist.

01. juunil käisid õpilased ja Lehekese rühma lapsed esinemas traditsioonilisel Are valla laulu- ja tantsupeol, sedakorda 9-ndal.

03. juunil külastasid õpilased Niidu külas asuvat alpaka-farmi ja korraldasid grillpeo õpetaja Aive koduõuel.

04. juunil külastasid koolilapsed Pärnu uut Apollo kino. Jalutati ka rannapargis ja käidi Steffani pizzarestoranis pizzat söömas.

07. juunil lõpetasid õppeaasta Musilase rühma lapsed ja õpetajad peredega Nurmenuku talus. Kaasa võeti kokk Triinu tehtud kringlit, kohapeal vaadati loomi ja tralliti.

Juunis töötas lasteaias 1 rühm, lapsi oli üle aastate kõige rohkem.

Mõnusat suve ja kohtumiseni uuel õppeaastal!